Onderschat niet hoe erg de machtigen controle willen over online meningsuiting

onderschat-niet-hoe-erg-de-machtigen-controle-willen-over-online-meningsuiting

15-01-22 01: 33: 00,

Het lijkt wel of de massamedia nu bijna elke dag blaten over de noodzaak om de meningsuiting op het internet te controleren of op een of andere manier te beperken. Vandaag gaan de verhalen over Joe Rogan en Covid misinformatie; morgen is het weer iets anders.

De redenen voor de noodzaak om online meningsuiting te controleren veranderen van dag tot dag, maar de vraag naar die controle blijft een constante. Soms gaat het om de noodzaak de burger te beschermen tegen online desinformatiecampagnes van buitenlandse regeringen. Soms is het de noodzaak om de veiligheid van verkiezingen te garanderen. Soms is het de noodzaak om binnenlands extremisme en samenzweringstheorieën uit te bannen. Soms gaat het om Covid misinformation. De problemen veranderen, maar de oplossing is altijd dezelfde: meer regulering van meningsuiting door monopolistische online platforms in gestaag toenemende coördinatie met de Amerikaanse overheid.

Het is eigenlijk best komisch op dit punt, als je het eenmaal in de gaten hebt.

” Lees verder

%d bloggers liken dit: