Spreek de Waarheid, zelfs al beeft uw stem

(fragment uit een recente brief van Brecht Arnaert, econoom en hoofdredacteur van Macro Trends)

Het misbruik is voor niemand zichtbaar, want de leugen is heel geraffineerd. Vergeet niet dat de duivel zich het liefst presenteert als een engel des lichts (2 Cor. 11 : 14). Het is voor uw bescherming. Het is voor uw veiligheid. Het is voor het Algemeen Belang. 

Wie niet meedoet aan dat Algemeen Belang, wordt afgeschilderd als asociaal, onburgerlijk, egoistisch. De manipulator isoleert en kleineert je. Maar jij voelt, wéét, ruikt, proeft, dat er iets niet klopt. En je geeft niet toe. Je gaat niet overstag. Je blijft voor de Waarheid staan.

Het gevolg is dat de manipulator steeds gekkere toeren gaat uithalen, tot de sluier van leugens op een gegeven moment oplost, en de maskers afvallen. Flurona? Verpleegsters ontslaan temidden een pandemie? Kinderen vaccineren?  

Hoe minder je meewerkt, hoe gekker ze worden. Hoe gekker ze worden, hoe gekker ze lijken. Hoe gekker ze lijken, hoe meer mensen dat zien. Hoe meer mensen dat zien, hoe meer mensen tot besef komen. 

Hoe meer mensen hun manipulatie ontdekken, hoeveel extra gekker ze van de weeromstuit nog worden. Hoe gekker ze worden, hoe gekker ze lijken. Hoe gekker ze lijken, hoe meer mensen dat zien. En hoe meer mensen dat zien, hoe meer mensen tot besef komen enz.

Enzoverder, enzovoort, tot ze uiteindelijk hun eigen verhaal vernietigen. Zo vergaat het het Kwade steeds. Vecht er niet tegen, want het voedt zich met uw tegenstand. Weiger gewoon om mee te werken. Wees moedig, wees sterk, en doe niet mee.

Dat is letterlijk het enige wat u moet doen. Spreek de Waarheid, zelfs al beeft uw stem. Zelfs al bent u de enige op de wereld die nog de Waarheid zegt, dan nog is het de Waarheid. Zelfs al wordt u bespot, uitgesloten en beschimpt: blijf de waarheid zeggen. 

Zo helpe u God. 

Brecht Arnaert, 15 januari 2022

%d bloggers liken dit: