VS beweert dat Rusland “valse vlag” plant in Oekraïne (voordien was het hele concept een kooktheorie), door Andrew Anglin

vs-beweert-dat-rusland-“valse-vlag”-plant-in-oekraine-(voordien-was-het-hele-concept-een-kooktheorie),-door-andrew-anglin

15-01-22 05: 00: 00,

Dit is waarschijnlijk het belangrijkste nieuwsbericht tot nu toe.

NBC News:

De VS heeft informatie dat de Russische regering een âvalse-flagâ-operatie plant om een invasie van Oekraïne te rationaliseren, zei een regeringsfunctionaris vrijdag.

âWe hebben informatie die erop wijst dat Rusland al een groep agenten heeft geïnstalleerd om een valse-flag-operatie uit te voeren in Oost-Oekraïne. De agenten zijn getraind in stedelijke oorlogsvoering en in het gebruik van explosieven om sabotagedaden uit te voeren tegen Ruslands eigen strijdkrachten,â zei de ambtenaar, die een CNN rapport bevestigde.

âOnze informatie geeft ook aan dat Russische beïnvloeders al beginnen met het fabriceren van Oekraïense provocaties in de staats- en sociale media om een Russische interventie te rechtvaardigen en verdeeldheid te zaaien in Oekraïne,â zei de ambtenaar. russische functionarissen en beïnvloeders benadrukken bijvoorbeeld verhalen over de verslechtering van de mensenrechten in Oekraïne en de toegenomen militante houding van Oekraïense leiders.â

Het komt zelden voor dat de VS

” Lees verder

%d bloggers liken dit: