Nieuwe details over de couppoging in Kazachstan

nieuwe-details-over-de-couppoging-in-kazachstan

17-01-22 02: 14: 00,

Uit de laatste berichten over de couppoging in Kazachstan blijkt dat de coupplegers kennelijk medeplichtigen hadden in de hoogste regeringskringen. Een generaal pleegde daarna zelfs zelfmoord.

De Russische televisie heeft nieuwe details over de mislukte couppoging in Kazachstan gemeld, waarover de Duitse media proberen te zwijgen. De couppoging, die door de westerse media aan hun lezers wordt verkocht als een vreedzaam protest, was duidelijk lang van tevoren voorbereid en er waren medestanders in de Kazachse regering. Sommigen werden gearresteerd, een generaal pleegde vooraf zelfmoord.

Overigens zijn de meeste van de door de CSTO naar Kazachstan gezonden vredeshandhavers reeds weer thuis en woensdag zouden de laatsten moeten zijn vertrokken. Er is dus geen sprake van een Russische bezetting van Kazachstan, waarvoor de VS waarschuwden. De vredesmacht in Kazachstan is ook niet ingezet tegen de opstandelingen; zij heeft belangrijke infrastructurele objecten zoals verwarming en waterleiding bewaakt, waardoor zo’n 1.600 Kazachse veiligheidstroepen die tegen de terroristen streden, vrij konden komen.

” Lees verder

%d bloggers liken dit: