De politieke zuivering in Kazachstan na de couppoging

de-politieke-zuivering-in-kazachstan-na-de-couppoging

18-01-22 04: 00: 00,

De situatie in Kazachstan is na de mislukte couppoging weer tot rust gekomen, maar politiek gezien wordt het land momenteel gezuiverd van “oude kaders”.

Over de achtergrond van de couppoging in Kazachstan wordt nog steeds gespeculeerd. Als wij de weinige tot dusver beschikbare verslagen uit Kazachstan mogen geloven – en ik zie momenteel geen reden om dat niet te doen – dan was de poging tot een staatsgreep lang van tevoren voorbereid, zeer goed georganiseerd en gingen de gewapende strijders, waaronder enkele buitenlandse, op militair gecoördineerde wijze te werk, waarbij zij tegelijkertijd wegen, spoorwegverbindingen en zelfs het vliegveld van Almaty bezetten om de bevoorrading van de veiligheidstroepen van de stad af te snijden.

Dat een dergelijke grootscheepse couppoging met duizenden gewapende mannen kon worden voorbereid zonder te worden opgemerkt, werd snel betwijfeld en er werden vragen gesteld aan de inlichtingendiensten. Maar de een na de ander.

De onrust

Terwijl de wereld nog verbaasd naar Kazachstan keek vanwege de verrassende onrust, gebeurde er iets vreemds in het land.

” Lees verder

%d bloggers liken dit: