Herstellingsoord: in Duitsland teruggebracht tot 3 maanden, in Rusland verlengd tot 1 jaar

herstellingsoord:-in-duitsland-teruggebracht-tot-3-maanden,-in-rusland-verlengd-tot-1-jaar

18-01-22 03: 00: 00,

Het RKI heeft de herstelstatus verkort tot drie maanden, onder verwijzing naar “de stand van de wetenschap”, terwijl Rusland deze om dezelfde reden juist heeft verlengd tot één jaar. Wat dan?

Begin december besloot Rusland de herstellingsstatus te verlengen van zes maanden tot één jaar . Als reden werd opgegeven dat herstellende mensen beter beschermd zijn tegen covid-19 dan herstellende mensen. Dit is ook niet verwonderlijk, want als het immuunsysteem te maken heeft gehad met een echt virus en niet slechts met een fragment daarvan, kan het zich logischerwijze beter beschermen tegen herinfectie en ziekte.

In Duitsland kiest het RKI voor de tegenovergestelde benadering en verkort het nu de herstelstatus van zes tot drie maanden. Het RKI baseert zijn besluit op drie bronnen, waarvan er twee uit het VK komen en de derde bron is de “Wetenschappelijke verantwoording van de STIKO” over het verkorten van de vaccinatie-intervallen.

” Lees verder

%d bloggers liken dit: