Uitsluiting van Rusland uit het Swift-systeem van tafel? De nieuwe truc van de VS

uitsluiting-van-rusland-uit-het-swift-systeem-van-tafel?-de-nieuwe-truc-van-de-vs

19-01-22 03: 00: 00,

VS vs. Rusland

In de media en de politiek werd gesproken over uitsluiting van Rusland van het Swift-systeem. Na protesten van de EU lijkt het idee van tafel, maar de VS hebben al een nieuwe truc bedacht.

Het idee om Rusland uit het Swift-systeem te schoppen is niet nieuw. Sinds 2014 hebben hardliners uit het Westen het steeds weer ter sprake gebracht, maar nooit eerder leek het idee zo realistisch te worden als de laatste tijd. De VS hadden het opnieuw ter sprake gebracht en blijkbaar meenden zij het deze keer.

De crux met Swift

Rusland uitsluiten van Swift zou geen groot probleem zijn voor de VS, die geen noemenswaardige handel met Rusland hebben. Anders ligt het voor de EU, waarvoor Rusland ondanks al het politieke gekrakeel een van de belangrijkste handelspartners is. Na de uitsluiting van Rusland uit Swift zouden geen betalingen meer mogelijk zijn. Duitsland alleen al exporteert momenteel goederen en diensten ter waarde van 23 miljard euro naar Rusland.

” Lees verder

%d bloggers liken dit: