Friedward Husemann: – 2022 – 22 Januari – Wijsheid en Liefde

friedward-husemann:-–-2022-–-22-januari-–-wijsheid-en-liefde

23-01-22 12:00:00,

Wijsheid en liefde

Nieuwsbrief over Antroposofie

Beste vrienden,

Aanschouw een boomblad, de veer van een vogel, het binnenste van onze hand of de wonderbaarlijke structuur van ons oog, overal zult u wijze ordening en wijze wisselwerking aantreffen. Deze wijsheid was echter niet altijd aanwezig. Het werd op een bepaald moment in de dingen ingebracht, zodat we het vandaag overal in de natuur kunnen aantreffen. Het is belangrijk om zoiets te beseffen, want alleen dan krijgen we een gevoel voor de ontwikkeling. Antroposofie geeft het moment aan waarop het gebeurde dat de wereld doordrenkt werd van wijsheid.

Zoals de mens herhaalde aardelevens doormaakt, zo was het ook met de aarde. De vroegere incarnatie van onze aarde wordt in het boek ‘De wetenschap van de geheimen der ziel’ (GA 13, hfdst. “Wereldevolutie en de Mens”) de “Oude Maan” genoemd . Het woord maan betekent in dit verband niet de maan die vandaag aan de hemel staat, maar de vroegere incarnatie van onze aarde. Tussen de Oude Maan van die tijd en de aarde van vandaag lag een tussenperiode die vergelijkbaar is met de tijd tussen de dood en een nieuwe geboorte voor de mens van vandaag. Met andere woorden, een periode waarin niets werd belichaamd van de voorbije maanontwikkeling en van de toekomstige ontwikkeling van de aarde. Al het voorafgaande en al het komende was vergeestelijkt.

Op de oude maan, bestond de menselijke voorouder uit drie ledematen: Het astrale lichaam,

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: