NachDenkSeiten:ㅤㅤㅤMünchen mag vrijheid van meningsuiting niet langer schenden

nachdenkseiten:ㅤㅤㅤmunchen-mag-vrijheid-van-meningsuiting-niet-langer-schenden

24-01-22 10: 50: 00,

Federale administratieve rechtbank bevestigt eisers vordering op een gemeentehuis.
Een gemeente heeft niet het recht zalen te blokkeren voor evenementen die betrekking hebben op de kwestie van de boycot van Israël. Dit zou in strijd zijn met het grondrecht op vrijheid van meningsuiting, zo oordeelde het Bundesverwaltungsgericht in Leipzig in een uitspraak van de hoogste rechterlijke instantie en verwierp een door de stad München aangevraagd beroep. Rolf-Henning Hintze belicht het vonnis en de ontstaansgeschiedenis ervan.

In het voorjaar 2018 had de stad München een zaal gereserveerd voor een paneldiscussie over het onderwerp “Hoezeer beperkt München de vrijheid van meningsuiting?” – Het besluit van de gemeenteraad van 13.12.2017 en de gevolgen daarvan”. Klaus Ried, een burger van München, kon zich niet voorstellen dat een besluit van de gemeenteraad niet in een stadhuis kon worden besproken en dus ging hij, gesteund door een kleine groep vrienden, in beroep bij de administratieve rechtbank van München om zijn recht te doen gelden. Tot veler verrassing oordeelde de rechtbank echter op 12.2018 dat de stad recht had op de weigering.

” Lees verder op NachDenkSeiten

%d bloggers liken dit: