NachDenkSeiten:ㅤ Genoeg met de eenzijdigheid. SWR nieuwsanker rekent af met kudde journalistiek in Corona Times.

nachdenkseiten:ㅤ-genoeg-met-de-eenzijdigheid-swr-nieuwsanker-rekent-af-met-kudde-journalistiek-in-corona-times.

25-01-22 08: 49: 00,

Martin Ruthenberg is al de tweede medewerker van de Südwestrundfunk die “naar buiten treedt” als criticus van de Corona-berichtgeving van de publieke media-omroepen. In een interview met NachDenkSeiten klaagt hij over onevenwichtige inhoud, het aanwakkeren van angst en een verontrustende toenadering tot de machthebbers. Op deze manier belemmeren ARD, ZDF en Co. een open, democratisch discours en bevorderen zij sociale verdeeldheid. Hijzelf zou niet tot zwijgen worden gebracht, zelfs niet als hij eruit gegooid zou worden. Ralf Wurzbacher sprak met hem.

Mijnheer Ruthenberg, zoals u in een op 9 januari gepubliceerde voice message zei, had u het als nieuwslezer bij de Südwestrundfunk de laatste tijd steeds moeilijker om de “mentale evenwichtsoefening” tussen uw persoonlijke perceptie van de Corona-crisis en de berichten die u over het onderwerp moest voorlezen, onder de knie te krijgen. Je bent sinds oktober niet in staat geweest om te werken 2021. Werden de tegenstrijdigheden je op het laatst teveel?

Het waren de vele tegenstrijdigheden die me ertoe brachten veel vroeger in de crisis te vertrekken,

” Lees verder op NachDenkSeiten

%d bloggers liken dit: