NachDenkSeiten:ㅤ28 januari 2022: 50 jaar radicaal decreet

nachdenkseiten:ㅤ28-januari-2022:-50-jaar-radicaal-decreet

25-01-22 02: 25: 00,

Het zal weldra de 50 zijn. Het besluit over de zogenaamde doorlichtingspraktijk van sollicitanten voor de ambtenarij, dat algemeen bekend staat als het Radicaal Besluit, zal binnenkort worden gevierd. Bij deze gelegenheid heeft Reinhold Lang een relevante tekst gestuurd. Als Juso-voorzitter in de SPD-districtsvereniging in Karlsruhe en actief politiek studentenvertegenwoordiger aan de universiteit van Karlsruhe, werd hij zelf getroffen door een “Berufsverbotsverfahren”. – Ter gelegenheid van het “jubileum” heeft ARD een documentaire van de filmmaker Herrmann G. Abmayr uitgezonden, waarnaar wij hier linken. Al met al is het een interessant document van de hedendaagse geschiedenis. – Wat is er besloten? 28. Januari 1972 werd besloten is verschrikkelijk. Maar het besluit trof niet een hele generatie, zoals ook in Abmayr’s film staat. Het sloeg zeer selectief toe. Albrecht Müller.
Hij zegt dat een hele generatie zich in die tijd van de politiek heeft afgekeerd. Dat is niet juist. Ik herinner u eraan dat alleen al in de deelstaat Baden-Württemberg, die een centrale rol speelt in de documentaire van filmmaker Abmayr,

” Lees verder op NachDenkSeiten

%d bloggers liken dit: