NachDenkSeiten:ㅤJulian Assange’s legale odyssee gaat verder

nachdenkseiten:ㅤjulian-assange’s-legale-odyssee-gaat-verder

25-01-22 04: 00: 00,

Maandag is het touwtrekken – of men zou kunnen zeggen het (Punch en Judy) theater – over de toekomst van Julian Assange in een nieuwe ronde gegaan. Zijn verloofde Stella Moris noemt het resultaat een overwinning . Ik vond de korte rechtszaak, of liever de uitkomst, nogal ondoorzichtig. Er lijken bijna eindeloos verschillende routes te zijn in het Britse rechtssysteem. Waar het op neerkomt is dat Julian Assange opgesloten blijft in een maximaal beveiligde gevangenis. Een verslag uit Londen door Moritz Müller.

In het Londense High Court gaat het er een stuk gemoedelijker aan toe dan in september 2020 in het centrale strafhof Old Bailey. U kunt uw tas, computer en mobiele telefoon meenemen in de rechtszaal na een veiligheidscontrole zoals op een luchthaven. Voorzittend rechter Burnett is de hoogste rechter in Engeland en Wales en hij heeft zijn eigen met hout beklede rechtszaal, compleet met geglazuurde boekenkasten met honderden in leer gebonden boeken, dat moeten wel wetsteksten zijn. One wonders,

” Lees verder op NachDenkSeiten

%d bloggers liken dit: