NachDenkSeiten:ㅤ “Journalisten zijn ingehuurde schrijvers, en helaas soms hofnarren onder omissie van rechtbanken”

nachdenkseiten:ㅤ-“journalisten-zijn-ingehuurde-schrijvers,-en-helaas-soms-hofnarren-onder-omissie-van-rechtbanken”

28-01-22 09: 07: 00,

Hoe leer je journalisten, maar ook geïnteresseerde burgers, het vak van onderzoek doen? En: hoe kan hun een degelijke kritiek op macht en overheersing worden bijgebracht? Journalist en auteur Patrik Baab laat zien hoe. In zijn onlangs verschenen boek “Recherchieren – ein Werkzeugkasten zur Kritik der herrschenden Meinung” legt hij uit wat op veel redacties onbekend schijnt te zijn: journalistiek onderzoek en machtskritiek moeten hand in hand gaan in een journalistiek die deze naam waardig is. In het NachDenkSeiten interview laat Patrik Baab zien hoe een gereedschapskist voor kritisch onderzoek eruit ziet en spreekt hij onomwonden over de journalistiek van onze tijd. Door Marcus Klöckner.
“Kritiek en controle op de elites zijn nog nooit zo actueel en belangrijk geweest als in de Corona-crisis. Want de strijd tegen virussen, waarschuwt mensenrechtenactiviste Eda Seyhan, is ‘het perfecte excuus om de macht te grijpen'” Meneer Baab, deze regels komen uit uw huidige boek,

” Lees verder op NachDenkSeiten

%d bloggers liken dit: