Gasopslagfaciliteiten in de EU voor minder dan 40% gevuld, goedkeuring van Nord Stream 2 niet voor de tweede helft van 2022

gasopslagfaciliteiten-in-de-eu-voor-minder-dan-40%-gevuld,-goedkeuring-van-nord-stream-2-niet-voor-de-tweede-helft-van-2022

31-01-22 04: 55: 00,

Het is onwaarschijnlijk dat de EU de winter met gas kan doorkomen, maar nieuwe grote orders uit Rusland blijven uit en de goedkeuring van Nord Stream 2 blijft vertraging oplopen.

Aan het eind van het vorige stookseizoen was de gasopslag in de EU nog voor ongeveer 30 procent gevuld. Vandaag, midden in de winter, is het niet veel meer. Het is niet duidelijk hoe het aardgas de winter zal doorkomen, tenzij de winter zeer warm wordt.

De reden is dat de pijpleidingen en LPG-tankwagens niet volstaan om de vraag naar gas in de winter te dekken, zodat de gasopslagplaatsen in de zomer worden gevuld en in de winter worden geleegd. Afgelopen zomer was het echter niet mogelijk om de opslagfaciliteiten te vullen, de redenen heb ik aan het eind van dit artikel samengevat.

Desondanks vertragen de Bundesnetzagentur en de EU-Commissie de goedkeuring van Nord Stream 2. Sterker nog: sinds eind december is er nauwelijks gas besteld uit Rusland via de bestaande pijpleidingen,

” Lees verder

%d bloggers liken dit: