De wil in het kwantumveld

de-wil-in-het-kwantumveld

01-02-22 06: 45: 00,

De wil in het kwantumveld

01.02.2022 | www.kla.tv/21502

De wil in het kwantumveld Terwijl wij onszelf waarnemen als zelfdenkende wezens met een vrije wil, ziet de neurowetenschap ons bewustzijn tegenwoordig als een neurologisch proces in onze hersenen en de vrije wil als het gevolg daarvan. Deze opvatting is de essentiële conclusie van het beroemd geworden “Libet-experiment”. In de jaren tachtig onderzocht de Amerikaanse neurofysioloog Benjamin Libet de chronologische opeenvolging tussen een besluit tot handelen en de daarbij horende lichamelijke beweging. Hij was in staat om al elektrische impulsen te meten in de hersenen van proefpersonen, nog voor deze de beslissing hadden genomen om te bewegen. De wilsvrijheid van de mens leek dus slechts een soort illusie te zijn, die de hersenen aan ons bewustzijn voorspiegelen. In overeenstemming met deze zienswijze op het zogenaamde hersen-bewustzijn- probleem, verklaart de bioloog Ulrich Warnke, dat ons bewustzijn, mogelijk onafhankelijk van materie,

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: