Een goede deal: Hongarije levert Russisch gas aan Oekraïne

een-goede-deal:-hongarije-levert-russisch-gas-aan-oekraine

01-02-22 10: 12: 00,

Hongarije is begonnen met het leveren van gas aan Oekraïne en doet een duit in het zakje. Het failliete Oekraïne betaalt liever vele malen meer voor gas dan het rechtstreeks uit Rusland in te voeren.

In oktober ondertekende Hongarije een nieuw langlopend gasleveringscontract met Gazprom, dat Hongarije goedkoop Russisch gas garandeert, terwijl de gasprijzen in de rest van de EU vele malen hoger liggen als gevolg van de onlangs door de EU-Commissie toegestane ruilhandel in gas. Hetzelfde geldt voor Oekraïne, dat officieel geen Russisch gas meer koopt, maar “Europees” gas.

In werkelijkheid koopt Oekraïne zijn gas sinds 2014 van dummybedrijven in Hongarije die Russisch gas hebben omgedoopt tot “Europees gas”, dat Oekraïne vervolgens rechtstreeks van de doorvoerpijpleiding in zijn eigen gasnet heeft gepijpt, zonder dat dit “Europese gas” ooit in Europa is geweest. Ik heb hier begin oktober uitvoerig over bericht, u vindt het artikel hier.

” Lees verder

%d bloggers liken dit: