NachDenkSeiten:ㅤVoorkomen van een dreigende (kern)oorlog in Europa!

nachdenkseiten:ㅤvoorkomen-van-een-dreigende-(kern)oorlog-in-europa!

01-02-22 11: 13: 00,

“Gemeenschappelijke veiligheid” als strategie om het conflict met Rusland te deëscaleren: diplomatie als basis voor conflictoplossing. Er bestaat een acuut gevaar voor een conventionele oorlog tussen Rusland en Oekraïne. Er kan worden uitgegaan van een scenario van een langdurige oorlog, die duizenden levens zou kosten, vooral onder de burgerbevolking, en onvoorstelbaar menselijk leed zou veroorzaken. Het valt niet uit te sluiten dat een conventionele oorlog een vuurzee veroorzaakt: Zeer bewapende kernwapenstaten zouden bij het conflict worden betrokken – met het onberekenbare risico van een kernoorlog! Door Rolf Bader

De dreigende confrontatie en het onmiddellijke oorlogsgevaar in Europa kunnen alleen worden bezworen door een op empathie gebaseerde diplomatie. Wij zien ook een verantwoordelijkheid voor de NAVO en de VS om hun soms compromisloze houding tegenover Rusland fundamenteel te heroverwegen en te vertrouwen op een diplomatie van “gemeenschappelijke veiligheid”. Deze bestaat uit vier elementaire bouwstenen:

  • diplomatieke empathie: dit omvat het vermogen om zich in de situatie van de ander te verplaatsen,

” Lees verder op NachDenkSeiten

%d bloggers liken dit: