Er is ook een slim energiebeleid: geen stijgende prijzen voor elektriciteit en verwarming in Hongarije

er-is-ook-een-slim-energiebeleid:-geen-stijgende-prijzen-voor-elektriciteit-en-verwarming-in-hongarije

02-02-22 12: 43: 00,

Poetin en Orban hebben elkaar in Moskou ontmoet en ervoor gezorgd dat Hongarije niet wordt getroffen door de energiecrisis en de stijgende prijzen voor elektriciteit en verwarming.

Hongarije is een uitzondering in de EU omdat het in oktober een langetermijncontract voor de levering van gas heeft gesloten met Gazprom en wordt bevoorraad via de pas aangelegde pijplijn Turkish-Stream. Hongarije wordt dan ook niet getroffen door de energie- en gascrisis, die momenteel de prijzen voor elektriciteit en verwarming in de rest van de EU doet exploderen. Premier Orban wees hierop tijdens zijn bezoek aan Poetin op de gezamenlijke persconferentie.

En Rusland, dat er door het Westen van wordt beschuldigd gas als een politiek wapen te gebruiken, is zelfs bereid zijn gasleveranties aan Hongarije op te voeren. Dit voorbeeld toont op indrukwekkende wijze aan hoe ongegrond de beschuldigingen van de rest van de EU (en ook de VS) zijn, die Rusland ervan beschuldigen een kunstmatig tekort aan gas te hebben.

” Lees verder

%d bloggers liken dit: