Trudeau speelt met vuur

trudeau-speelt-met-vuur

03-02-22 02:23:00,

De Canadese maatregelen om het coronavirus in te dammen blijven tot de strengste en meest restrictieve in de hele westerse wereld behoren. Het kan een kwestie zijn van het Gemenebest, aangezien Australië en Nieuw-Zeeland ook zijn afgegleden tot onherkenbare eilanden van wrede en grillige tirannie op het gebied van de volksgezondheid, schrijft Laura Rosen Cohen.

In Ontario mogen burgers nu popcorn eten in bioscopen die pas deze week maandag weer opengingen op vijftig procent van de capaciteit, en dat alleen maar vanwege het uitgebreide pak slaag dat de regering te verduren kreeg in verband met deze belachelijke, schijn-volksgezondheidsrichtlijn.

Het leven in Canada is moeizaam, tiranniek en onbeschrijflijk bestraffend geweest. Dat is de reden waarom gedurende vele maanden tijdens de pandemie zowel gewone Amerikanen als deskundigen vanuit het land van de vrijheid (althans de rode staten) naar het noorden keken en de Canadezen min of meer bespotten, beroofd als ze zijn van het Eerste en Tweede Amendement. De beleefde Canadezen, zo spotten ze, zonder hun wapens en hun vrijheid van meningsuiting, waren een verloren zaak.

En toen, op een dag, ging premier Trudeau de aardige Canadezen een regel te ver.

Op 15 januari vaardigde zijn minderheidsregering een vaccinatieplicht uit voor Canadese grensoverschrijdende vrachtwagenchauffeurs – van wie naar schatting 80% al was ingeënt. Dus zeiden de truckers dat het hier ophield. Ze organiseerden snel een campagne voor het grote publiek, richtten een GoFundMe op en stuurden een 40 mijl lang konvooi naar Ottawa, de hoofdstad van Canada. Het is geen anti-vaccinatie ding, het is een anti-mandaten ding. En hoewel de media beweren dat het een racistisch iets is, zijn de organisatoren een Joodse man genaamd Benjamin Dichter en een Métis vrouw genaamd Tamara Lich. De mandaten voor truckers waren de druppel die de emmer deed overlopen bij de Canadezen. De Truckers For Freedom Convoy bivakkeert nu in Ottawa, om te eisen dat er een einde komt aan alle vaccinmandaten, en dat de Canadese vrijheden worden hersteld.

Interessant is dat Trudeau, toen het konvooi van 50.000 vrachtwagens Ottawa vanuit Vancouver naderde, in een tweet liet weten dat hij zich vijf dagen zou moeten afzonderen omdat hij in nauw contact was geweest met iemand die positief was getest. En toen de truckers en hun aanhangers naar de stad kwamen,

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: