The Unz Review:Erdogan in Kiev, Poetin in Peking: Past neo-Ottomanisme in Groot Eurazië?, door Pepe Escobar

the-unz-review:erdogan-in-kiev,-poetin-in-peking:-past-neo-ottomanisme-in-groot-eurazie?,-door-pepe-escobar

04-02-22 05: 00: 00,

Het Chinese jaar van de Zwarte Watertijger begon met een grote knal â een live top in Peking tussen de Russische president Vladimir Poetin en zijn Chinese ambtgenoot Xi Jinping â en een kleine knal â de Turkse president Recep Tayyip Erdogan in Kiev, Oekraïne. En ja, het hangt allemaal met elkaar samen.

Adviseur voor buitenlands beleid Yuri Ushakov van het Kremlin had van tevoren onthuld dat Poetin-Xi een zeer belangrijke âgezamenlijke verklaring over internationale betrekkingen die een nieuw tijdperk ingaan,â zouden uitbrengen, waarbij Rusland en China op één lijn zouden zitten âover de belangrijkste wereldproblemen, waaronder veiligheidskwesties.â

De ministers van Buitenlandse Zaken Sergey Lavrov en Wang Yi, die voorafgaand aan de top non-stop hebben gewerkt, zijn de dag ervoor in Peking bijeengekomen om de laatste hand te leggen aan de gezamenlijke verklaring. Wang benadrukte de toenemende verwevenheid van het Belt and Road Initiative (BRI) met de Eurasia Economic Union (EAEU), en verwees, veel in het belang van het Zuiden, naar uitgebreide discussies over BRICS-samenwerking,

” Lees verder op The Unz Review

%d bloggers liken dit: