NachDenkSeiten:ㅤDe pandemie van eendimensionaliteit

nachdenkseiten:ㅤde-pandemie-van-eendimensionaliteit

06-02-22 10: 45: 00,

Al bijna twee jaar lang is één boodschap alomtegenwoordig: het grootste gevaar dat de mensheid en ook wij individueel overal en altijd bedreigt, is dat van SARS-CoV-2 of, zoals het vaak op suggestieve toon wordt genoemd, dat van “de pandemie”. Vaccinatie is de enige manier om de wereld te redden.[1] Iedereen moet dus meedoen. Dit is de enige manier om de kudde immuun te maken die het virus zal uitroeien. Kenmerkend voor deze zienswijze is haar eendimensionaliteit: er is precies één probleem dat slechts één oorzaak heeft en dus slechts één oplossing die deze oorzaak wegneemt. Maar de oorzaken van fenomenen in de echte wereld hebben één ding gemeen: ze komen bijna nooit in het enkelvoud voor.[2] Door Rainer Fischbach.
De dagelijkse ervaring lijkt dit tegen te spreken. Jörg Phil Friedrich brengt het gooien van een steen tegen een ruit ter sprake,

” Lees verder op NachDenkSeiten

%d bloggers liken dit: