NachDenkSeiten:ㅤDebat over NAVO-uitbreiding naar het Oosten. Een bijzaak

nachdenkseiten:ㅤdebat-over-navo-uitbreiding-naar-het-oosten.-een-bijzaak

09-02-22 03: 58: 00,

Het debat over wat 1989 en 1990 hebben beloofd in termen van de uitbreiding van de NAVO naar het oosten is belangrijk, maar tegelijkertijd een debat over een bijzaak. De veel belangrijkere vragen zijn: Waarom heeft men niet verder gewerkt aan het project van “gemeenschappelijke veiligheid” in een verenigd Europa met inbegrip van Rusland? Waarom werd Rusland praktisch uit Europa gegooid? Waarom moest de NAVO überhaupt blijven bestaan? Waarom wordt Rusland tegenwoordig in bijna alle ARD- en ZDF-programma’s en in de meeste kranten meedogenloos als de vijand afgeschilderd? Waarom is de belofte van Willy Brandt “Wij willen een natie van goede buren zijn” van tafel geveegd? Waarom kunnen we niet met alle volkeren opschieten? Hebben we vijanden nodig? Albrecht Müller. Hebben we überhaupt vijanden nodig? Frankrijk was onze vijand. De Britten en de Nederlanders, de Belgen, de Polen en de Noren waren onze vijanden. Nu zijn we vrienden. Waarom zijn we niet net zo vriendelijk en welwillend geweest tegen de Russen en hebben we niet zo’n band met jullie?

” Lees verder op NachDenkSeiten

%d bloggers liken dit: