NachDenkSeiten:ㅤBrieven aan lezers over “Spotify en Co. – de streaming economie dwingt de ellende van kleine artiesten af”

nachdenkseiten:ㅤbrieven-aan-lezers-over-“spotify-en-co.-–-de-streaming-economie-dwingt-de-ellende-van-kleine-artiesten-af”

10-02-22 12: 00: 00,

Jens Berger stelt in dit artikel het bedrijfsmodel van audiostreamingdiensten ter discussie. Met de marktleider Spotify als voorbeeld wordt duidelijk gemaakt wie de jaarlijkse inkomsten van 10 miljarden ontvangt. Kunstenaars en houders van rechten ontvangen weinig, maar de dienst ontvangt relatief veel – ongeveer een derde. Het oligopolie van de platforms zorgt voor een herverdeling van onder naar boven. Artistiek twijfelachtige stimulansen worden ingesteld. In de tijden van Corona zouden vooral bands die van live muziek leefden eronder lijden. Tenslotte wordt de stelling besproken of de kleine bands het kunnen winnen van de grote labels. Er wordt geëist dat “de jonge, innovatieve kunstenaars, van wie Spotify leeft, de barricaden op gaan”. Bedankt voor de interessante e-mails. Hieronder volgt een selectie van de brieven aan de redacteur. Samengesteld door Christian Reimann.

1. Brief aan de redacteur

Beste Jens Berger,

Dit is mijn brief aan de redacteur over uw bovengenoemd artikel van 3.2.2022.

Vanuit het oogpunt van een getroffen persoon kan ik uw inschattingen alleen maar bevestigen, maar ik wil hier graag een of twee persoonlijke ervaringen aan toevoegen.

” Lees verder op NachDenkSeiten

%d bloggers liken dit: