ClimateGate.NL:ㅤEuropa’s zelf veroorzaakte energieramp door hopeloos onbetrouwbare wind- en zonne-energie

climategate.nl:ㅤeuropa’s-zelf-veroorzaakte-energieramp-door-hopeloos-onbetrouwbare-wind-en-zonne-energie

11-02-22 07:12:00,

Michael Shellenberger.

Auteur: Michael Shellenberger.

Vertaling: Martien de Wit.

Wie een voorproefje wil van hoe de ’transitie’ naar wind- en zonne-energie eruit zou kunnen zien, hoeft niet verder te kijken dan Europa. De beste (of eigenlijk de slechtste) voorbeelden, Duitsland en het VK zitten midden in een zelfveroorzaakte energiedebacle en veel van hun buren zitten daar niet ver meer vandaan.

Massale windstiltes – die eind 2021 maandenlang duurden – hebben duidelijk gemaakt dat Europa’s overdreven afhankelijkheid van chaotisch intermitterende windenergie het resultaat is van een groots en collectief waanidee, gedreven door een verbeten en onwrikbare ideologie; niet het eerste geval van collectieve waanzin dat de Duitsers hebben meegemaakt, dat is zeker.

Terwijl de Fransen in reactie op de Big Calm terugkwamen op hun kernenergie-uittocht, blijven de Duitsers vastbesloten hun kerncentrales voorgoed te sluiten.

Altijd kunnen profiteren van kolenstroom uit Polen en kernenergie uit Frankrijk is de enige reden waarom de Duitsers zich kunnen bezighouden met dat soort zelfingenomen energiemassochisme.

Net als bij alcohol- en gokverslavingen is de eerste stap bij het aanpakken van een obsessie voor wind- en zonne-energie, toegeven dat je een probleem hebt. Daarom is het belangrijk op te merken dat Bloomberg, een propagandakanaal voor hernieuwbare energie, onlangs zijn allereerste stuk heeft gepubliceerd waarin kritiek wordt geuit op wind- en zonne-energie en op hun eigen unieke bijdrage aan Europa’s aankomende energieramp.

Michael Shellenberger neemt een kijkje in Bloomberg’s grote achterwaartse salto.

Bloomberg geeft eindelijk toe dat de manie van hernieuwbare energiebronnen de oorzaak is van energietekorten

Michael Shellenberger SubStack

Michael Shellenberger

5 januari 2022

Tussen 2017 en 2021 hebben Environmental Progress en ik tientallen artikelen onderzocht en gepubliceerd, getuigd voor het Congres en een boek geschreven, Apocalypse Never, waarin we betoogden dat weersafhankelijke hernieuwbare energiebronnen elektriciteit steeds onbetrouwbaarder en duurder maakten en de Verenigde Staten, Europa en Azië gevaarlijk afhankelijk maakten van aardgas. Als reactie daarop deden progressieve klimaatactivisten een georganiseerde en enigszins succesvolle poging om onze financiering stop te zetten, ons te censureren op Facebook en te voorkomen dat ik zou getuigen voor het Congres.

 » Lees verder op ClimateGate.NL

%d bloggers liken dit: