Big Pharma en Big Tabacco

big-pharma-en-big-tabacco

14-02-22 09: 01: 00,

14. Februari 2022 – 24 views

Het is nog niet zo lang geleden dat Big Tobacco duizenden artsen omkocht en paginagrote advertenties plaatste in vakbladen als het Journal of the American Medical Association (JAMA) waarin hij beweerde: (“Meer dokters roken Camels dan welke andere sigaret ook! (Meer dokters roken Camels dan welke andere sigaret ook!)”

Decennialang werd het medisch en wetenschappelijk establishment, niet alleen in de Verenigde Staten, gedomineerd door Big Tobacco. Artsen leerden dat het roken van sigaretten goed was voor de mondhygiëne en de cognitieve prestaties kon verbeteren. Dit werd beschouwd als “de wetenschap” in die tijd, en iedereen die het oneens was met “de wetenschap” werd verguisd, aangevallen en op een zwarte lijst gezet door de industrie (uiteindelijk net als vandaag).

Degenen die verklaarden dat roken goed was voor de gezondheid werden beschouwd als de toonaangevende artsen en wetenschappers van die tijd.

” Lees verder

%d bloggers liken dit: