The Unz Review:ㅤThe Twists and Turns of Erdogan’s Foreign Policy, door Pepe Escobar

the-unz-review:ㅤthe-twists-and-turns-of-erdogan’s-foreign-policy,-door-pepe-escobar

14-02-22 05: 10: 00,

De informatie viel als een hellevuur midden in een productieve discussie met een groep topanalisten in Istanbul: Over het hele Turkse establishment â van politici tot militairen â is meer dan 90 procent pro-NAVO.

Euraziatische âhopefulsâ in West-AziÔ moeten deze harde waarheid over Turkijeâs vaak verwarrende buitenlandse beleid incalculeren. Het âErdoganische neo-Ottomanismeâ dat door Turkijeâs huidige regeringssysteem loopt, is diep gekoloniseerd door een NAVO-psyche â wat impliceert dat elke notie van echte Turkse soevereiniteit ernstig overgewaardeerd kan zijn.

En dat werpt een nieuw licht op het eeuwige geopolitieke heen en weer geslinger tussen de NAVO en Eurazië van de Turkse president Recep Tayyip Erdogan.

Laten we beginnen met de bemiddeling die Erdogan aanbiedt in het Rusland-Oekraïne drama, wat voor alle praktische doeleinden een bemiddeling zou betekenen tussen Rusland en de NAVO.

De Turkse minister van Buitenlandse Zaken Mevlut Cavusoglu is misschien niet degene die Ankaraâs beleid dicteert â mijn gesprekspartners benadrukken dat de man die echt Erdoganâs oren heeft, zijn woordvoerder Ibrahim Kalin is.

” Lees verder op The Unz Review

%d bloggers liken dit: