Pandemie politiek – Transhumanisme – Grote Transformatie

19-02-22 09: 34: 00,

Zuletzt aktualisiert am 19. Februari 2022.

In zijn gastartikel “Pandemic Politics – Transhumanism – Great Transformation” behandelt Bernd Schoepe de sombere toekomst waar een wereldwijde alliantie van ontketende technocraten ons naar toe wil leiden. Schoepe (geboren 1965) is freelance schrijver, sinds lange tijd actief GEW-ondernemingsbestuurder, voormalig hoofdondernemingsbestuurder en lid van de Onderwijzerskamer Hamburg. Zijn hoofdberoep is leraar politiek, Duits en filosofie aan een Hamburgse districtsschool.

Pandemiepolitik – Transhumanismus – Große Transformation

World Economic Forum. Screenshot

I. Transhumanisme als de “Spiritus Rector” van Pandemische Politiek Wat wordt bedoeld met transhumanisme en welke problemen roept het op

“Het geloof in een grotere en betere toekomst is een van de machtigste vijanden van de hedendaagse vrijheid.”

– Aldous Huxley –

Hoewel transhumanistische uitvindingen, innovaties en concepten in de tijden van Corona een bijna historische, ongeëvenaarde hausse beleven en veel aan belang winnen op het niveau van wereldwijde beleidscontrole en transnationaal gecoördineerde maatregelen ter bestrijding van pandemieën, speelt het transhumanisme nog steeds geen grote rol in het publieke bewustzijn in dit land. Dit is enigszins verrassend aangezien de innovatiekracht en ondernemingsgeest van Silicon Valley veel lof, sympathie en bewondering oogsten, vooral in Duitsland. Het enthousiasme voor zijn producten – van gadgets in consumentenelektronica tot slimme koelkasten die melk voor ons nabestellen,

” Lees verder

%d bloggers liken dit: