EZAZ.NL:ㅤDe Russen kwamen njet.

ezaznl:ㅤde-russen-kwamen-njet.

21-02-22 05:00:00,

Waarom voert de VS de spanning met Rusland zo op? Zijn de Russen inderdaad van plan Oekraïne binnen te vallen? En waarom raakte de president van Oekraïne Volodymyr Zelenskyy geïrriteerd toen de Amerikanen onlangs hun ambassade in Kiev ontruimden vanwege ‘de Russische dreiging’? Vragen over de onnavolgbare politiek van de Amerikanen en de ondoorgrondelijke ambities van de Russen.

Afbeelding Pixabay. De Koude Oorlog 2.0

Het Russische regime is agressief in het buitenland en onderdrukkend in het binnenland. De militaire opbouw aan de grenzen van Oekraïne is zorgwekkend.‘ Een uitspraak van secretaris-generaal Jens Stoltenberg bij een NAVO-bijeenkomst in november 2021 in Riga. (Bron)

De spanningen tussen de Verenigde Staten en Rusland worden de laatste maanden, in elk geval mediaal, flink opgevoerd. Het lijkt een nieuwe versie van de ‘Koude Oorlog’, een periode die na afloop van de Tweede Wereldoorlog begon en met de val van de Berlijnse Muur een einde leek te nemen. De feestvreugde bleek van korte duur. Nog geen twee jaar na de val van de Muur en het oprollen van het IJzeren Gordijn dat het Europese continent decennia had verdeeld in oost en west, was het weer oorlog in Europa.

De rijke republieken van het uiteenvallende Joegoslavië Slovenië en Kroatië voelden er steeds minder voor om de armere republieken te subsidiëren. Dit wakkerde nationalistische sentimenten in Servië aan. De Servische president Slobodan Milosevic stookte het nationalistische vuurtje op door voor een Groot-Servië te pleiten.

 » Lees verder op EZAZ.NL