Dissident One:ㅤHebben wij Poetin’s oorlog in Oekraïne uitgelokt? – DissidentNL

dissident-one:ㅤhebben-wij-poetin’s-oorlog-in-oekraine-uitgelokt?-–-dissidentnl

27-02-22 07:00:00,

Toen Vladimir Poetin van Rusland eiste dat de VS Oekraïne zouden uitsluiten als toekomstig lid van het NAVO-bondgenootschap, antwoordden de VS schamper: De NAVO heeft een open-deur-beleid. Elk land, inclusief Oekraïne, kan lidmaatschap aanvragen en worden toegelaten. Dat veranderen we niet.

In de verklaring van Boekarest van 2008 had de NAVO Oekraïne en Georgië, steeds verder naar het oosten in de Kaukasus, op een pad gezet naar lidmaatschap van de NAVO en dekking onder artikel 5 van het verdrag, dat verklaart dat een aanval op een van de leden een aanval op allen is.

Omdat hij geen bevredigend antwoord op zijn vraag kon krijgen, viel Poetin binnen en beslechtte de kwestie, schrijft Patrick J. Buchanan. Oekraïne noch Georgië zullen lid worden van de NAVO. Om dat te voorkomen, zal Rusland oorlog voeren, zoals het gisteravond heeft gedaan.

Poetin deed precies wat hij ons had gewaarschuwd dat hij zou doen.

 » Lees verder op site Dissident One

%d bloggers liken dit: