NachDenkSeiten:ㅤ Het sprookje van de ster – Of: Op de eerste rij

nachdenkseiten:ㅤ-het-sprookje-van-de-ster-–-of:-op-de-eerste-rij

27-02-22 10: 45: 00,

Veel burgers hebben misvattingen over werken in de creatieve sector. Hoewel het beeld van verwende sterren vaak overheerst, ziet de materiële werkelijkheid er voor veel acteurs bijvoorbeeld heel anders uit. Ook de openbare omroepen spelen hierbij een bedenkelijke rol. Door Matthias Bauer[1].

Dit artikel is ook beschikbaar als audiopodcast.

Podcast: Afspelen in een nieuw venster | Download

Het idee dat veel mensen hard werken in “normale” banen ten opzichte van acteurs of andere beroemdheden die zij regelmatig tegenkomen op TV, internet en in de gedrukte media, is gemakkelijk te koppelen aan de veronderstelling dat dergelijke mensen over meer dan voldoende financiële middelen beschikken, dat zij, zoals het gezegde luidt, in “drukte” leven en zich helemaal geen zorgen hoeven te maken over zaken als levensonderhoud of zelfs oudedagsvoorziening.

Het beeld van de “ster”,

” Lees verder op NachDenkSeiten

%d bloggers liken dit: