Oorlogspropaganda over Oekraïne wordt steeds militaristischer, autoritairder en roekelozer

oorlogspropaganda-over-oekraine-wordt-steeds-militaristischer,-autoritairder-en-roekelozer

27-02-22 06: 59: 00, WASHINGTON, DC – 1 DECEMBER: (L-R) Rep. Liz Cheney (R-WY), vice-voorzitter van het selecte comité dat de aanval van 6 januari op het Capitool onderzoekt, en Rep. Adam Kinzinger (R-IL) luisteren tijdens een commissievergadering op Capitol Hill op 1 december, 2021 in Washington, DC. (Foto door Drew Angerer/Getty Images)

In de weken voorafgaand aan de Russische invasie in Oekraïne, werden degenen die waarschuwden voor de mogelijke gevaren van betrokkenheid van de VS ervan verzekerd dat dergelijke zorgen ongegrond waren. De heersende opvatting was dat niemand in Washington zelfs maar overweegt, laat staan ervoor pleit dat de VS militair betrokken raakt bij een conflict met Rusland. Dat de bezorgdheid niet was gebaseerd op de overtuiging dat de VS een dergelijke oorlog actief zouden nastreven, maar veeleer op de vaak onbedoelde gevolgen van het overspoeld worden met oorlogspropaganda en het hoge niveau van tribalisme, jingoïsme en emotionalisme waarmee dit gepaard gaat, werd genegeerd. Het maakte niet uit hoeveel oorlogen men in de geschiedenis kon aanwijzen die onbedoeld begonnen,

” Lees verder

%d bloggers liken dit: