RubikonNews:ㅤDe verstomde Russische stem

rubikonnews:ㅤde-verstomde-russische-stem

01-03-22 01: 00: 00,

door RT

Voormalig Brits diplomaat Peter Ford en voormalig Londens burgemeester Ken Livingstone verdedigden de nieuwszender RT nadat de Britse regering had voorgesteld deze te blokkeren wegens vermeende “desinformatie”, terwijl mediatoezichthouder Ofcom zei dat het geen “eenzijdige propaganda” zou tolereren.

Ford, voormalig Brits ambassadeur in Syrië en Bahrein, en Livingstone, die van 2000 tot 2008 burgemeester van Londen was, spraken zich woensdag in afzonderlijke interviews met RT uit tegen dreigementen om de licentie van de zender in te trekken.

“Het is haarscherp. De hele exercitie is belachelijk”, zo reageerde Ford op de recente aankondiging van Ofcom dat het zijn “toezicht” op de berichtgeving over Oekraïne zou verscherpen “en waar nodig snel en zonder aarzeling zou optreden.”

Deze verklaring van Ofcom kwam kort nadat premier Boris Johnson had aangekondigd dat zijn minister van Cultuur Nadine Dorries Ofcom had opgedragen de licentie van RT te herzien (1).

“De regering wil één enkel verhaal, niet alleen over Oekraïne maar over het hele buitenlands beleid”, aldus Ford, die de Britse media beschuldigt van “totaal eenzijdige” berichtgeving over Oekraïne. Zelf kon hij de meeste televisieprogramma’s niet meer uitstaan,

” Lees verder op Rubikon News

%d bloggers liken dit: