RubikonNews:ㅤOver hoofd en nek

rubikonnews:ㅤover-hoofd-en-nek

04-03-22 02: 59: 00,

door Patrick Cockburn

Moskou streeft naar de omverwerping van de Oekraïense regering en de overgave van het Oekraïense leger. “We willen voorkomen dat nazi’s en degenen die methoden van genocide gebruiken, in dit land regeren”, zei minister van Buitenlandse Zaken Sergei Lavrov. “Op dit moment is het regime in Kiev onderworpen aan twee mechanismen van externe controle: ten eerste het Westen, geleid door de Verenigde Staten, en ten tweede de neonazi’s.”

De besprekingen zouden pas beginnen wanneer het Oekraïense leger de wapens neerlegt. Dit zijn maximalistische doelen die waarschijnlijk niet zullen worden bereikt door 190.000 Russische soldaten. Want zij hebben de opdracht een land met een bevolking van 44 miljoen mensen, bijna drie keer zo groot als Groot-Brittannië, onder de voet te lopen en te pacificeren.

Hoewel de oorlog nog in de kinderschoenen staat, is het geen makkie voor de Russische troepen, die te kampen hebben met hevige weerstand. Het zal voor het Russische leger moeilijk zijn om de controle te krijgen over steden en autowegen en deze te behouden tegenover aanvallen van reguliere en guerrillatroepen in de grote delen van Oekraïne die de Russische troepen niet permanent kunnen innemen.

Het is mogelijk dat de Russische commandanten steun hopen te winnen bij de Russischtalige bevolking, die volgens hen het slachtoffer is van genocide.

” Lees verder op Rubikon News

%d bloggers liken dit: