Rusland denkt aan een olie- en gasembargo voor Europa

rusland-denkt-aan-een-olie-en-gasembargo-voor-europa

08-03-22 12: 26: 00,

Het sanctiebeleid van de EU wordt in Rusland niet langer passief aanvaard. De vice-premier die verantwoordelijk is voor olie en gas heeft nu openlijk gewaarschuwd voor een stopzetting van Nord Stream 1.

Rusland is al die jaren dat het nu door het Westen wordt gesanctioneerd altijd geduldig geweest en heeft nooit eerst sancties opgelegd. Bovendien heeft Rusland altijd op westerse sancties gereageerd met relatief lichte tegensancties. Die tijden zijn nu misschien voorbij, want het verbod op Nord Stream 2, de sancties tegen Russische banken die het betalingsverkeer bemoeilijken, het verbod van sommige Europese landen om Russische schepen in hun havens toe te laten en de retoriek uit Brussel om het zonder Russische olie en gas te stellen, lijken het Russische geduld tot een einde te hebben gebracht.

Rusland heeft immers – en dat wordt in het Westen niet gemeld – zijn gasleveringen zelfs opgevoerd sinds het conflict in Oekraïne is begonnen. Na eerder weinig bestellingen uit Europa te hebben ontvangen – sinds ten minste december

” Lees verder

%d bloggers liken dit: