The Unz Review: Russisch Judo verscheurt het Westen, door Pepe Escobar

the-unz-review:-russisch-judo-verscheurt-het-westen,-door-pepe-escobar

08-03-22 05: 10: 00,

Op de officià “le Russische zwarte lijst van vijandige sanctienaties staan de VS, de EU, Canada en, in AziÔ, Japan, Zuid-Korea, Taiwan, en Singapore (de enige uit Zuidoost-AziÔ). Merk op hoe die âinternationale gemeenschapâ blijft krimpen.

Het Zuiden zou moeten weten dat geen enkel land uit West-Azië, Latijns-Amerika en Afrika zich heeft aangesloten bij Washingtonâs sanctie-bandwagon.

Moskou heeft niet eens zijn eigen pakket tegensancties aangekondigd. Maar een officià “le verordening âOp tijdelijk bevel van verplichtingen aan bepaalde buitenlandse schuldeisers,â die Russische bedrijven toestaat hun schulden in roebels te vereffenen, geeft een hint van wat komen gaat.

De Russische tegenmaatregelen draaien allemaal om dit nieuwe presidentià “le decreet, dat afgelopen zaterdag is ondertekend en dat econoom Yevgeny Yushchuk omschrijft als een ânucleaire vergeldingslandmijn.â .

Het werkt als volgt: om te betalen voor leningen verkregen van een sanctionerend land van meer dan 10 miljoen roebel per maand, hoeft een Russisch bedrijf geen overdracht te doen.

” Lees verder op The Unz Review

%d bloggers liken dit: