Oostenrijkse kanselier krabbelt plotseling terug na verwerpen neutraliteit

oostenrijkse-kanselier-krabbelt-plotseling-terug-na-verwerpen-neutraliteit

09-03-22 06:16:00, De NAVO rukt op naar de Russische grens door het “neutrale” Oostenrijk. Screenshot heute.at Op zondag en maandag rolden er militaire konvooien door Wenen. Een woordvoerder van het leger verklaarde dat het ging om 13 Franse militaire voertuigen. Deze zijn op weg naar Hongarije.

Ook in Opper-Oostenrijk werden herhaaldelijk konvooien van militaire voertuigen gesignaleerd, zoals de Oostenrijkers op de sociale media meldden. De legerwoordvoerder ontkende berichten in Duitse kranten dat het Oostenrijkse luchtruim gesloten zou zijn voor de NAVO. Dat was een foutief bericht, want het luchtruim is alleen gesloten voor Russische vliegtuigen. Maar Oostenrijk is neutraal en geen lid van de NAVO, bericht Freewestmedia.com.

De NAVO hoeft geen verzoek tot Oostenrijk te richten voor vluchten boven Oostenrijk, want de NAVO is niet in oorlog, zo luidt het argument. De Oostenrijkse kanselier Karl Nehammer is echter op deze belangrijke kwestie teruggekomen. Hij krabbelde plotseling terug en kondigde op Twitter aan dat dit niet ter discussie stond, nadat hij elke notie van neutraliteit had verworpen. De hoogste politicus van het land is niet te vertrouwen, klaagden velen op de sociale media.

Es bedarf keiner Aufforderungen oder Zurufe: Österreich war neutral, ist neutral und wird auch weiterhin neutral bleiben. Die Neutralität leistet uns gute Dienste, sie steht nicht zur Debatte.

— Karl Nehammer (@karlnehammer) March 7, 2022

Zoals een dagblad meldde, werd reeds zondagavond een colonne zwaar gepantserde militaire voertuigen gesignaleerd. Een Weense inwoner nam dit waar in Ober St. Veit (Penzing): “De colonne reed bij de westelijke ingang naar binnen in de richting van de binnenstad.” Aan het hoofd van het konvooi, reed een VW Golf van het Oostenrijkse leger.

Een andere ooggetuige ontdekte een ander militair konvooi in het 14e district van Wenen tijdens een ochtendpendel naar het werk op maandag. Zij filmde het militaire transport op Linke Wienzeile bij Schönbrunn met haar smartphone.

De woordvoerder van het Ministerie van Defensie, kolonel Michael Bauer, gaf commentaar op het militaire konvooi dat zondag door Wenen rolde: “Het ging om 13 voertuigen van het Franse leger die op weg waren naar Hongarije.” Men hoeft zich geen zorgen te maken, zei hij. “Meestal reizen dergelijke transporten per spoor door Oostenrijk. Maar dit is niets ongewoons en gebeurt steeds weer,” zei kolonel Bauer.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: