Belangwekkende info. – F. William Engdahl: – Oekraïne en de diepere mondiale zelfmoord agenda | New Eastern Outlook

f.-william-engdahl:-–-oekraine-en-de-diepere-mondiale-zelfmoord-agenda-|-new-eastern-outlook

10-03-22 07: 27: 00,

Het besluit van de Russische president om vanaf februari militaire actie te ondernemen in het buurland Oekraïne 24, 2022 heeft velen geschokt, mijzelf inbegrepen. De vraag op dit moment, bijna twee weken na de militaire actie door Russische en andere strijdkrachten in Oekraïne, is wat Rusland heeft gedreven tot wat de Westerse media afschilderen als een unilaterale ongerechtvaardigde aanvalsoorlog. Een publiek dreigement van de Oekraïense president en komiek Volodymyr Zelenskyy op februari 19, tijdens ontmoetingen met topambtenaren van de NAVO en anderen op de jaarlijkse Veiligheidsconferentie in München, biedt een grotendeels genegeerde aanwijzing voor de acties van Moskou. Bovendien dragen recentere berichten over talrijke biowapenlaboratoria van het Amerikaanse Pentagon in Oekraïne bij tot de dreiging op de achtergrond. Geloofde Moskou dat Rusland zich geconfronteerd zag met een letterlijke do-or-die realiteit?

Wat essentiële geschiedenis

Het huidige conflict in Oekraïne vindt zijn oorsprong in de 1990’s en de door de VS gesteunde ineenstorting van de Sovjet-Unie. Tijdens de besprekingen op hoog niveau in het kader van het Twee Plus Vier Verdrag over de hereniging van Duitsland in 1990, tussen de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken James Baker III en de toenmalige Sovjetleider Michail Gorbatsjov, samen met Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk en de West-Duitse regering, deed Baker de mondelinge belofte dat de NAVO zich niet “één centimeter” naar het Oosten zou verplaatsen om voormalige Sovjetgebieden te bedreigen, in ruil voor het feit dat de USSR de Duitse hereniging binnen de NAVO zou toestaan.

Jarenlang heeft Washington gelogen over de ruil, terwijl het de ene na de andere voormalige Warschaupact-landen, waaronder Polen, Tsjechië, Roemenië, Hongarije en de Baltische staten, bij de NAVO bracht en dichter bij aanvalsafstand van Rusland. Onlangs haalde Poetin het 1990 Baker-akkoord aan om de Russische eis te rechtvaardigen dat de NAVO en Washington bindende wettelijke garanties zouden geven dat Oekraïne nooit tot het NAVO-bondgenootschap zou worden toegelaten. Washington heeft tot nu toe categorisch geweigerd dit te doen.

Poetin’s 2007 toespraak in München

Op de 2007 jaarlijkse veiligheidsconferentie in München, toen de regering Bush-Cheney plannen aankondigde om Amerikaanse raketafweersystemen te installeren in Polen, Roemenië en Tsjechië om “zich te beschermen tegen schurkenstaten zoals Noord-Korea of Iran”, leverde de Russische Poetin een vernietigende kritiek op de leugens van de VS en de schending van hun 1990 toezeggingen over de NAVO. Tegen die tijd waren 10 voormalige communistische oostelijke staten toegelaten tot de NAVO, ondanks de 1990 beloften van de VS. Bovendien waren zowel Oekraïne als Georgië kandidaat om toe te treden tot de NAVO na door de VS geleide Color Revolutions in beide landen in 2003-4. Poetin voerde terecht aan dat de Amerikaanse raketten op Rusland waren gericht en niet op Noord-Korea of Iran.

In zijn 2007 opmerkingen in München zei Poetin tegen zijn westerse toehoorders: “Het blijkt dat de NAVO haar frontlijntroepen aan onze grenzen heeft geplaatst, en wij blijven ons strikt houden aan de verdragsverplichtingen en reageren in het geheel niet op deze acties. Ik denk dat het duidelijk is dat de uitbreiding van de NAVO niets te maken heeft met de modernisering van het bondgenootschap zelf, of met het waarborgen van de veiligheid in Europa. Integendeel, zij vormt een ernstige provocatie die het niveau van wederzijds vertrouwen doet dalen. En wij hebben het recht te vragen: tegen wie is deze uitbreiding bedoeld? En wat is er gebeurd met de toezeggingen die onze westerse partners na de ontbinding van het Warschaupact hebben gedaan? Waar zijn die verklaringen vandaag? Niemand herinnert ze zich nog.” Poetin voegde eraan toe: “Maar ik zal het mij veroorloven dit publiek eraan te herinneren wat er is gezegd. Ik zou de toespraak willen citeren van de secretaris-generaal van de NAVO, de heer Woerner, in Brussel op 17 mei 1990. Hij zei toen dat: “het feit dat wij bereid zijn geen NAVO-leger buiten het Duitse grondgebied te plaatsen, de Sovjet-Unie een stevige veiligheidsgarantie geeft”. Waar zijn die garanties?Dat is 15 jaar geleden.

De 2014 Maidan Coup d’Etat

In november 2013 kondigde een economisch corrupt en kwijnend Oekraïne onder de verkozen en eveneens zeer corrupte president Viktor Janoekovitsj aan dat het, in plaats van een “speciale” associatie met de EU te aanvaarden, zou ingaan op een veel genereuzer aanbod van Moskou om toe te treden tot de door Moskou geleide Euraziatische Economische Unie. Rusland had ermee ingestemd de prijs van Russisch gas aan Oekraïne met 30% te verlagen en voor $15 miljard aan Oekraïense obligaties te kopen om de financiële crisis in Kiew te verlichten.

Op dat moment, op 21 november, lanceerde Arseniy Yatsenyuk, de man geselecteerd door Washington’s Victoria Nuland en Kiev Ambassadeur Geoffrey Pyatt, samen met toenmalig-Vice President Joe Biden, wat de Maidan Square protesten werden genoemd tegen het Yanukovych regime gesteund door VS NGO’s. Op februari 20, 2014 nadat door de CIA georganiseerde sluipschutters, naar verluidt gerekruteerd uit het nabijgelegen Georgië, tientallen demonstrerende studenten en ook de politie hadden gedood, waardoor Janoekovitsj was gevlucht, werd Yatsenyuk premier in een door de VS geleid regime, uitgekozen door onder meer Nuland en Biden .

Later in december 2014 zei George Friedman van Stratfor, een particulier bedrijf dat onder meer het Pentagon en de CIA adviseert, in een interview met een Russische krant over de door de VS geleide 2014 regimewissel in februari in Kiev: “Rusland noemt de gebeurtenissen die begin dit jaar plaatsvonden een staatsgreep die door de Verenigde Staten was georganiseerd. En het was werkelijk de meest schaamteloze staatsgreep in de geschiedenis.” Hij was opschepperig in het interview.

Dat Kievse coupregime ging na februari 22, 2014 over tot een oorlog van uitroeiing en etnische zuivering van Russischtaligen in Oost-Oekraïne, in grote mate geleid door een privé-leger van letterlijke neo-nazi’s uit de (in Rusland verboden) Rechtse Sector, dezelfde die de veiligheid op het Maidanplein regelden en een schrikbewind tegen Russischtalige Oekraïners lanceerden. Er werden bataljons gevormd van neonazistische huurlingen. Zij kregen een officiële staatsstatus als soldaten van de “Oekraïense Nationale Garde”, het Azov Bataljon, gefinancierd door de Oekraïense maffiabaas en miljardair-oligarch Ihor Kolomoisky, de geldschieter van Zelenskyy als president. De Azov-soldaten dragen zelfs open SS-runen als hun logo. In 2016 beschuldigde het Bureau van de Hoge Commissaris voor de Mensenrechten van de VN (OHCHR) het Azov Bataljon, dat in januari officieel tot een regiment werd opgewaardeerd 2015, van het begaan van oorlogsmisdaden zoals massale plunderingen, onwettige detentie en marteling.

Vandaag is Nuland onderminister van politieke zaken van Biden, verantwoordelijk voor Oekraïne en Russische zaken. Zij weet heel goed wie het Azov Bataljon is.

Zelenskyy en München 2022

Op februari 19 in München dreigde de Oekraïense president Zelenskyy met het inzetten van kernwapens op Oekraïens grondgebied. Hij uitte dit als zijn eenzijdige herroeping van het 1994 Memorandum van Boedapest, hoewel Oekraïne geen ondertekenaar van het akkoord was. Twee dagen later, op de avond van februari 21, hield Poetin zijn toespraak waarin hij de soevereine onafhankelijkheid van de Volksrepublieken Donetsk en Lugansk erkende. Hij verwees expliciet naar de kernwapenbelofte van Zelenskyy in München: “Dit is geen loze bravoure”, benadrukte Poetin in zijn toespraak.

Op 6 maart citeerde het Moskouse staatspersbureau RAI Novosti een hooggeplaatste bron van de Russische buitenlandse inlichtingendienst SVR met details over een geheim Oekraïens project, naar verluidt met vitale heimelijke steun van het Westen, om een Oekraïense kernraketcapaciteit en een Oekraïense atoombom te bouwen, wat een flagrante schending is van het nucleaire Non-proliferatieverdrag. Volgens het rapport verhulden Oekraïense kernwetenschappers de ontwikkelingen door ze te situeren in de buurt van de hoge stralingsniveaus van de kernreactor van Tsjernobyl, een verklaring voor de snelle Russische acties om Tsjernobyl te beveiligen. “Volgens de beschikbare informatie werd daar gewerkt aan zowel de fabricage van een “vuile” bom als aan de afscheiding van plutonium,” citeert RIA Novosti de bron. De belangrijkste faciliteit voor bomonderzoek bevond zich in het Nationaal Wetenschappelijk Centrum, het “Kharkov Instituut voor Fysica en Technologie” Op het moment van dit schrijven zijn er berichten over hevige gevechten aan de gang tussen Russische troepen en neo-nazi Oekraïense Azov strijders die naar verluidt van plan zijn om de onderzoeksreactor site op te blazen en de schuld in de schoenen van Rusland te schuiven. De strijd om de controle over de grote Zaporizhzhia kerncentrale maakt blijkbaar ook deel uit van de poging om het illegale Oekraïense bommenproject te verbergen.

Het begint nu duidelijker te worden dat Poetin serieuze reden had om te reageren op de Oekraïense nucleaire dreiging. Een Oekraïense kernraket binnen zes minuten van Moskou zou een existentieel gevaar betekenen, of Oekraïne nu in de NAVO zat of niet.

Enorme militaire opbouw- Biologische oorlogsvoering?

Er was meer. De Oekraïense pers berichtte een jaar geleden over nieuwe door het Westen gebouwde de facto NAVO marinebases in Ochakov en Berdyansk als, “moderne infrastructuurfaciliteiten die in staat zijn om schepen van alle types te ontvangen, uitgerust volgens NAVO-normen en gebouwd met het geld van de alliantie landen.” De media pochte: “Over drie jaar zullen we in staat zijn om Russische schepen in de Zwarte Zee aan te vallen met onze muggenvloot. En als we combineren met Georgië en Turkije, zal de Russische Federatie worden geblokkeerd”, pochten Oekraïense militaire deskundigen . “

Bovendien had het Amerikaanse Pentagon niet minder dan acht, misschien wel 30 top-geheime biowapens onderzoekslaboratoria in heel Oekraïne die DNA testten van zo’n 4,000 militaire vrijwilligers. Toen Russische soldaten het bewijsmateriaal veilig stelden, schrapte de Amerikaanse ambassade in Kiev eerdere vermeldingen van de locaties van haar website, en Oekraïners zouden naar verluidt het bewijsmateriaal uit de labs hebben vernietigd. Oekraïense laboratoria in Kharkiv en elders werkten samen met de Verenigde Staten. Voorraden van dergelijke wapens werden in het geheim opgeslagen in directe strijd met internationale verdragen.

Een volle maand voor de Russische militaire actie op 24 februari in Oekraïne, bemachtigde de onafhankelijke biowapenonderzoeker, Dilyana Gaytandzhieva, documenten met details over “biologische experimenten van het Amerikaanse Pentagon met een mogelijk dodelijke afloop op 4,400 soldaten in Oekraïne en 1,000 soldaten in Georgië. Volgens de uitgelekte documenten moeten alle vrijwillige sterfgevallen worden gemeld binnen 24 h (in Oekraïne) en 48 h (in Georgië).” Ze geeft details over de menselijke experimenten, waaronder het testen op antilichamen tegen een aantal 14 ziekteverwekkers waaronder Krim-Congo hemorragische koorts, Borrelia species (ziekte van Lyme) en anderen. Volgens de documenten maken de laboratoria in Oekraïne en Georgië deel uit van een “2,5 miljard dollar Defense Threat Reduction Agency (DTRA) Biological engagement programma van het Pentagon dat onderzoek omvat naar bio-agentia, dodelijke virussen en antibiotica-resistente bacteriën.”Op 6 maart verklaarde generaal-majoor Igor Konashenkov, woordvoerder van het Russische ministerie van Defensie, in een verklaring aan het officiële RAI Novosti in Moskou, dat zij documenten hadden ontvangen “van werknemers van Oekraïense biologische laboratoria die bevestigden dat onderdelen van biologische wapens werden ontwikkeld in Oekraïne, in de nabijheid van Russisch grondgebied.” Hij merkte op: “In de loop van een speciale militaire operatie werden de feiten van een noodopruiming door het Kievse regime van sporen van een militair biologisch programma dat in Oekraïne wordt uitgevoerd en dat wordt gefinancierd door het Amerikaanse ministerie van Defensie, aan het licht gebracht .”

Naast dit bewijs van de plaatsing van nucleaire en biowapens WMD in Oekraïne in de afgelopen jaren, hebben de Westerse NAVO-lidstaten miljarden dollars aan militaire uitrusting, waaronder anti-tank wapens en explosieven, in Oekraïne gepompt, terwijl Zelenskyy, volgens geruchten van de oppositie ondergedoken in de Amerikaanse ambassade in Warschau, herhaaldelijk oproept tot een NATO “No-Fly” zone boven Oekraïne, een daad die een directe casus belli van oorlog tussen Rusland en NATO zou zijn, een oorlog die snel nucleair of verder zou kunnen gaan.

De vraag is of deze jarenlange provocatie door Washington en de NAVO van de Russische nationale veiligheid via Oekraïne tot doel heeft de levensvatbaarheid van Rusland als soevereine natie en militaire macht te vernietigen. Is het een berekende zet om sancties tegen Rusland te gebruiken om een wereldwijde ineenstorting en energiecrisissen, voedseltekorten en erger te veroorzaken, allemaal om de agenda van Davos 2030 Great Reset vooruit te helpen? De schuld geven aan de “boze Poetin” en Rusland, terwijl BlackRock en de financiële machten de wereld reorganiseren? Het is te vroeg om te zeggen, maar zeker is dat wat de aanleiding was voor de actie van Rusland op februari 24, 2022 veel ernstiger moet zijn geweest dan CNN of andere gecontroleerde westerse media ons vertellen.

F. William Engdahl is strategisch risico-consultant en docent, hij heeft een graad in de politiek van Princeton University en is een bestseller auteur over olie en geopolitiek, exclusief voor het online magazine “New Eastern Outlook”.

%d bloggers liken dit: