Paniek in Europa: Oekraïense pijplijn op 100 procent capaciteit

paniek-in-europa:-oekraiense-pijplijn-op-100-procent-capaciteit

10-03-22 08: 02: 00,

Europese gasbestellingen uit Rusland bereiken piekniveaus, zelfs de Oekraïense pijpleiding zit op 100 procent capaciteit.

Nadat de EU-importeurs vooral in december en januari nauwelijks Russisch gas hadden besteld hoewel het gastekort de voorpagina’s van de kranten haalde en de consumentenprijzen opdreef, bestellen de importeurs nu recordhoeveelheden Russisch gas nu zij moeten vrezen voor het einde van de gasleveringen uit Rusland.

Het is zelfs niet duidelijk wie de gaskraan zou kunnen dichtdraaien. Het zou het Westen kunnen zijn als het het betalingsverkeer met Rusland blijft belemmeren of Rusland zelfs uitsluit van SWIFT. Maar het zou ook Rusland kunnen zijn, dat nu al hardop nadenkt over het op zijn minst stopzetten van de gasleveringen via Nord Stream 1.

Dit was het onderwerp van een korte bijdrage van de Russische televisie, die ik heb vertaald.

Begin van vertaling:

De Oekraïense pijplijn zit op 100 procent capaciteit.

Tijdens een vergadering met leden van de Russische regering,

” Lees verder

%d bloggers liken dit: