NachDenkSeiten:ㅤ “Bevriezen voor vrijheid”? De gaga-infantiliteit van opinievorming kent geen grenzen meer

nachdenkseiten:ㅤ-“bevriezen-voor-vrijheid”?-de-gaga-infantiliteit-van-opinievorming-kent-geen-grenzen-meer

11-03-22 09: 18: 00,

Duitsland is dronken van solidariteit met Oekraïne. Dit is niet verwonderlijk, aangezien de opiniërende talkshows van de republiek al weken doen alsof de PR-medewerkers van de Oekraïense regering de redactie hebben overgenomen. Nu tieren zij over de grote schuld die Duitsland zou oplopen als het doorgaat met het kopen van Russisch gas en olie. Het niveau van deze debatten is in vrije val en in de publiekrechtelijke limbo-wedstrijd zette de voormalige Duitse president Joachim Gauck woensdag een nieuw dieptepunt op Maybrit Illner: “We kunnen ook een keer bevriezen voor de vrijheid”. Kan het nog stommer? Vandaag zijn we dronken, morgen komt de kater. En het valt nog te bezien hoe groot de solidariteit zal zijn wanneer niet alleen de prijzen bevriezen maar ook de benzineprijzen de grens van drie, vier of zelfs vijf euro overschrijden terwijl het land wegzinkt in een economische crisis. Een commentaar van Jens Berger.

Dat Joachim Gauck’s beeld van de wereld nogal simpel is,

” Lees verder op NachDenkSeiten

%d bloggers liken dit: