The Unz Review: Zeg hallo tegen Russisch goud en Chinese Petroyuan, door Pepe Escobar

the-unz-review:-zeg-hallo-tegen-russisch-goud-en-chinese-petroyuan,-door-pepe-escobar

15-03-22 04: 20: 00,

Het heeft lang geduurd, maar eindelijk worden enkele belangrijke lijnen van de nieuwe fundamenten van de multipolaire wereld zichtbaar.

Vrijdag zijn de Euraziatische Economische Unie (EAEU) en China het na een videoconferentie eens geworden over de opzet van het mechanisme voor een onafhankelijk internationaal monetair en financieel systeem. De EAEU bestaat uit Rusland, Kazachstan, Kirgizië, Belarus en Armenië, sluit vrijhandelsovereenkomsten met andere Euraziatische naties en sluit zich geleidelijk aan bij het Chinese “Belt and Road Initiative” (BRI).

Voor alle praktische doeleinden is het idee afkomstig van Sergei Glazyev, Ruslands belangrijkste onafhankelijke econoom, voormalig adviseur van president Vladimir Poetin en minister van Integratie en Macro-economie van de Economische Commissie voor Eurazië, het regelgevende orgaan van de EAEU.

Glazyevâs centrale rol bij het ontwerpen van de nieuwe Russische en Euraziatische economische/financià “le strategie is hier onderzocht. Hij zag de westerse financià “le druk op Moskou lichtjaren eerder aankomen dan anderen.

” Lees verder op The Unz Review

%d bloggers liken dit: