Tragedie: Oekraïens leger doodt tientallen burgers in centrum Donetsk

tragedie:-oekraiens-leger-doodt-tientallen-burgers-in-centrum-donetsk

15-03-22 01: 12: 00,

Maandag zijn bij een Oekraïense raketaanval burgers gedood in de stad Donetsk 23. Drieëntwintig mensen raakten ook gewond. Het staatshoofd van de Volksrepubliek Donetsk, Denis Pushilin, zei dat een Oekraïense Tochka U-raket boven Donetsk werd onderschept, maar dat delen ervan in het centrum landden.

“Mensen stonden bij de geldautomaat in de rij te wachten op de bus,” zei Pushilin. “Er werden ook kinderen gedood.” Woordvoerder Dmitry Peskov van het Kremlin sprak van een “tragedie”. Oekraïne ontkent elke betrokkenheid.

Woordvoerder Eduard Basurin van de Volksmilitie van Donetsk zei dat dit de zestiende Tochka U-raket was die op Donetsk was afgevuurd. Hij zei ook dat de schade veel groter zou zijn geweest als de raket niet was onderschept.

Andrei Lisenko, die humanitaire hulp verleent in de regio en regelmatig samenwerkt met journaliste Alina Lipp, zei dat de Oekraïense artillerie niet alleen het centrum van Donetsk heeft beschoten, maar ook dorpen in de omgeving.

Lisenko filmde,

” Lees verder op Uncut-News.ch

%d bloggers liken dit: