Zeg maar dag tegen Russisch goud en Chinese petroyuan

zeg-maar-dag-tegen-russisch-goud-en-chinese-petroyuan

15-03-22 10: 43: 00,

De door Rusland geleide Euraziatische Economische Unie (EAEU) en China zijn onlangs overeengekomen het mechanisme te ontwerpen voor een onafhankelijk financieel en monetair systeem dat de dollartransacties zou omzeilen.

Het heeft lang geduurd, maar eindelijk worden enkele belangrijke lijnen van de nieuwe fundamenten van de multipolaire wereld onthuld.

Vrijdag zijn de Euraziatische Economische Unie (EAEU) en China na een vergadering per videoconferentie overeengekomen het mechanisme te ontwerpen voor een onafhankelijk internationaal monetair en financieel systeem. De EAEU bestaat uit Rusland, Kazachstan, Kirgizië, Belarus en Armenië, sluit vrijhandelsovereenkomsten met andere Euraziatische naties en sluit zich geleidelijk aan bij het Chinese “Belt and Road”-initiatief (BRI).

Voor alle praktische doeleinden komt het idee van Sergei Glazyev, Ruslands meest vooraanstaande onafhankelijke econoom, voormalig adviseur van president Vladimir Poetin en de minister voor integratie en macro-economie van de Eurasia Economic Commission, het regelgevende orgaan van de EAEU.

” Lees verder op site Westend Verlag

%d bloggers liken dit: