Clearview AI, dat over 2 miljard foto’s uit Russische netwerken beschikt, levert gezichtsbiometrische gegevens aan Oekraïens ministerie van Defensie

clearview-ai,-dat-over-2-miljard-foto’s-uit-russische-netwerken-beschikt,-levert-gezichtsbiometrische-gegevens-aan-oekraiens-ministerie-van-defensie

16-03-22 11: 06: 00,

Clearview AI stelt zijn gezichtsherkenningsapp beschikbaar aan het Oekraïense ministerie van Defensie om mensen te helpen identificeren, mogelijk bij controleposten of om overledenen te identificeren, meldt Reuters.

De biometrische app werd door Clearview gratis aangeboden in een brief van CEO Hoan Ton-That om Oekraïners te helpen bij het identificeren en bestrijden van verkeerde informatie. Consultant Lee Wolosky vertelde aan Reuters dat de app onder meer gebruikt zou kunnen worden om mensen te screenen bij controleposten.

Het is niet duidelijk waar de gezichtsherkenning van Clearview momenteel precies voor wordt gebruikt.

Het bedrijf zegt meer dan 2 miljard foto’s van de Russische social media site VKontakte in zijn database van 10 miljard foto’s te hebben.

Het Oekraïense ministerie van Digitale Transformatie had eerder gezegd dat het aanbiedingen van steun van Amerikaanse aanbieders van kunstmatige intelligentie overwoog, maar het ministerie van Defensie van het land weigerde commentaar te geven.

” Lees verder op Uncut-News.ch

%d bloggers liken dit: