Exclusief: China vangt krachtig VS-NSA cyberspionage-instrument

exclusief:-china-vangt-krachtig-vs-nsa-cyberspionage-instrument

16-03-22 11: 10: 00,

“Trojaans paard” controleert wereldwijd apparaten

China heeft een spionage-instrument van de US National Security Agency buitgemaakt dat in de computer van een slachtoffer kan binnensluipen om toegang te krijgen tot gevoelige informatie. Volgens een rapport dat maandag exclusief door Global Times is verkregen van het National Computer Virus Emergency Response Center, bleek het spionagegereedschap wereldwijd internetapparatuur te hebben gecontroleerd en grote hoeveelheden gebruikersgegevens te hebben gestolen.

Volgens het rapport is de “NOPEN” Trojan een op afstand bedienbaar gereedschap voor Unix/Linux computersystemen. Het wordt voornamelijk gebruikt om bestanden te stelen, toegang te krijgen tot systemen, netwerkcommunicatie om te leiden en informatie van een doelapparaat te bekijken.

Na een technische analyse is het Centrum van mening dat de “NOPEN” Trojan wordt gekenmerkt door complexe technologie, uitgebreide functionaliteit en sterke stealth, geschikt voor een breed scala van processorarchitecturen en besturingssystemen. Het kan ook samenwerken met andere cyberwapens en is een typisch instrument voor cyberspionage.

” Lees verder op Uncut-News.ch

%d bloggers liken dit: