Oekraïne: de terugkeer van oorlogspropaganda

oekraine:-de-terugkeer-van-oorlogspropaganda

16-03-22 11: 02: 00,

Stepan Bandera (midden) draagt het Duitse Kruis van Verdienste 2de Klasse met zwaarden. Hij beweerde geen Nazi te zijn, alleen een Oekraïense “nationalist”. Reeds 1935 pleitte Bandera voor politiek geweld. Hij liet ongeveer zestig persoonlijkheden vermoorden, waaronder twee Poolse ministers. Tijdens de Tweede Wereldoorlog organiseerde hij de uitroeiing van Joodse en Slavische intellectuelen. Het nieuwe Oekraïense regime richtte monumenten op voor zijn roem, waaronder een in Lviv, de stad waar hij toezicht hield op een bloedbad.

door Thierry Meyssan

Thierry Meyssan onderbreekt zijn serie Chronicle over het gigantische conflict tussen Rusland en de Verenigde Staten. Hij wendt zich tot iedereen om de leugens van de oorlogspropaganda te doorbreken.

De westerse publieke opinie is verontwaardigd over de oorlog in Oekraïne en onderneemt actie om de vluchtende Oekraïeners te helpen. Het is voor iedereen duidelijk: de dictator Poetin duldt de nieuwe Oekraïense democratie niet.

Zoals bij elk conflict, wordt ons verteld,

” Lees verder op Uncut-News.ch

%d bloggers liken dit: