Rechtsextremisten in Oekraïne beroemen zich erop te zijn getraind door de Canadese strijdkrachten

rechtsextremisten-in-oekraine-beroemen-zich-erop-te-zijn-getraind-door-de-canadese-strijdkrachten

16-03-22 11: 32: 00,

De studie van een instituut aan de George Washington University in Washington, D.C., de sociale media-accounts van de extreem-rechtse groepering Centuria gevolgd en gedocumenteerd dat haar Oekraïense militairen de Hitlergroet brengen, wit nationalisme promoten en leden van nazi-SS-eenheden prijzen.

Rechtse extremisten in het Oekraïense leger hebben opgeschept over het feit dat ze zijn getraind door Canadese strijdkrachten en andere NAVO-landen, blijkt uit een nieuwe studie van een Amerikaanse universiteit.

Een studie van een instituut aan de George Washington University in Washington, D.C., de sociale media-accounts van de extreem-rechtse groepering Centuria opgespoord en gedocumenteerd dat haar Oekraïense militairen de Hitlergroet brengen, wit nationalisme propageren en leden van nazi-SS-eenheden prijzen.

De extreem-rechtse groepering is actief op Hetman Petro Sahaidachny’s Nationale Leger Academie (NAA) sinds 2018, volgens het rapport van George Washington’s Instituut voor Europese, Russische en Euraziatische Studies.

De NAA is de belangrijkste militaire onderwijsinstelling van Oekraïne en een belangrijk knooppunt voor westerse militaire hulp aan het land,

” Lees verder op Uncut-News.ch

%d bloggers liken dit: