NachDenkSeiten:ㅤEen maandag wandeling. Mijn verbazing verandert geleidelijk in afschuw.

nachdenkseiten:ㅤeen-maandag-wandeling-mijn-verbazing-verandert-geleidelijk-in-afschuw.

23-03-22 10: 16: 00,

Door Wolfgang Bittner. – Op 21. In maart heb ik deelgenomen aan een geregistreerde “Maandagwandeling” in Göttingen. Aanleiding was een bericht in de plaatselijke krant volgens hetwelk critici van de Coronamaatregelen en “dwarsdenkers” het moesten opnemen tegen de beschuldiging “medereizigers in een extreem-rechtse campagne” te zijn. Er werd een politicoloog van de universiteit geciteerd die onder meer beweerde dat “het erg gekunsteld is om hier geen verband te zien tussen antisemitisme en rechts-extremisme” en dat het een “klassieke rechtse discoursstrategie” was om “rechts-extremistische verwijzingen te ontkennen”. Ik wilde een beeld krijgen van wie aan deze manifestaties deelnamen, hoe ze verliepen en wat er werd gepropageerd.

De plaats van samenkomst en vertrek van de demonstratiestoet lag aan de rand van het stadscentrum. Zoals te zien was aan de spandoeken en borden, was het doel te demonstreren tegen niets meer en niets minder dan verplichte vaccinatie en ongelijke behandeling van gevaccineerden en niet-gevaccineerden. Slogans waren onder meer: “Autonome vaccinatiebeslissing!”, “Stop de verdeeldheid zaaiende maatregelen” of “Nee tegen verplichte vaccinatie!” Een poster had het opschrift: “Als de burger lastig wordt,

” Lees verder op NachDenkSeiten

%d bloggers liken dit: