De roekeloze woorden van Biden onderstrepen de gevaren van het gebruik van Oekraïne als proxy-oorlog door de VS

de-roekeloze-woorden-van-biden-onderstrepen-de-gevaren-van-het-gebruik-van-oekraine-als-proxy-oorlog-door-de-vs

27-03-22 03: 23: 00, Drie lange-afstand kruisraketten worden zaterdag gelanceerd vanaf een Russische onderzeeër in de Zwarte Zee en treffen doelen in de buurt van de Oekraïense grens met Polen, na de kennelijke verklaring van president Biden van zaterdag over verandering van regime (Credit: 7NEWS Melbourne, Twitter)

De centrale vraag voor Amerikanen vanaf het begin van de oorlog in Oekraïne was welke rol, als die er al is, de Amerikaanse regering in die oorlog zou moeten spelen? Een vraag die daarmee noodzakelijkerwijs samenhangt: als de VS zich in deze oorlog gaat mengen, welke doelstellingen moeten die betrokkenheid dan sturen?

Voordat de V.S. zich direct in deze oorlog mengden, werden deze vragen nooit zinvol overwogen. In plaats daarvan lieten de emoties die opzettelijk werden aangewakkerd door de niet aflatende aandacht van de media voor de gruwelen van deze oorlog – gruwelen die, in tegenstelling tot de propaganda van de media in het Westen, alle oorlogen gemeen hebben, inclusief de eigen oorlog – weinig tot geen ruimte voor een publieke discussie over die vragen.

” Lees verder

%d bloggers liken dit: