The Unz Review:ㅤHoe Mariupol een belangrijke spil wordt in de integratie van Eurazië, door Pepe Escobar

the-unz-review:ㅤhoe-mariupol-een-belangrijke-spil-wordt-in-de-integratie-van-eurazie,-door-pepe-escobar

29-03-22 04: 00: 00,

Mariupol, de strategische haven aan de Zee van Azov, blijft in het oog van de storm in Oekraïne.

Het NAVO-verhaal is dat Azovstal â een van Europaâs grootste ijzer- en staalfabrieken â bijna werd vernietigd door het Russische leger en zijn geallieerde Donetsk strijdkrachten die Mariupol â belegerdenâ.

Het ware verhaal is dat het neonazistische Azov bataljon sinds het begin van de Russische militaire operatie in Oekraïne tientallen Mariupol burgers als menselijk schild heeft genomen, en zich als laatste standplaats heeft teruggetrokken in Azovstal. Na een ultimatum dat vorige week werd gesteld, worden ze nu volledig uitgeroeid door de Russische en Donetsk strijdkrachten en de Tsjetsjeense Spetsnaz.

Azovstal, onderdeel van de Metinvest groep, gecontroleerd door Oekraïneâs rijkste oligarch, Rinat Akhmetov, is inderdaad één van de grootste metallurgische fabrieken in Europa, zelf omschreven als een âhigh-performance integrated metallurgical enterprise that produces cokes and sinter, steel as well as high-quality rolled products,

” Lees verder op The Unz Review

%d bloggers liken dit: