Wanneer is de oorlog in Oekraïne begonnen? Op het spoor van een niet herkend déjà vu

wanneer-is-de-oorlog-in-oekraine-begonnen?-op-het-spoor-van-een-niet-herkend-deja-vu

31-03-22 05: 25: 00,

Is de oorlog begonnen op 24. Februari 2022 toen Russische troepen de grens met Oekraïne overstaken? Begon het op de drieëntwintigste, toen de Oekraïense president Selensky mobiliseerde in afwachting van de Russische invasie? Op de tweeëntwintigste, toen Rusland de twee republieken Donetsk en Lugans erkende en beloofde ze te verdedigen? In de maanden daarvoor, toen de VS, de NAVO en de EU de eis van Rusland om een veiligheidszone tussen de NAVO/EU en Rusland in te stellen, op niets lieten uitlopen?

Of is het al begonnen met de opmars van de NAVO en de EU naar de grenzen van Rusland in de jaren daarvoor en de gelijktijdige intensivering van de burgeroorlog-achtige grensoorlog waarmee Kiev sinds de Maidan 2014 de regio’s Donetsk en Lugansk probeert te dwingen hun onafhankelijkheid op te geven?

Antwoorden op deze vragen zijn noodzakelijkerwijs partijdig. In een oorlog, vooral in de huidige informatie-oorlogen, is het eerste wat sneuvelt de waarheid, als men al van een waarheid wil spreken. Als men zijn gezond verstand wil bewaren, moet men, als de omstandigheden het toelaten, verder kijken dan de huidige gebeurtenissen waarin de bommen reeds vallen. Het is niet altijd mogelijk om aan het geluid te horen waar ze vandaan komen. Dit geldt niet in de laatste plaats voor de bommen die momenteel in Oekraïense woonwijken vallen.

De volgende tekst, die in november op mijn platform is gepubliceerd 2014, kan helpen om wat beter de weg te vinden in het oerwoud van de huidige interpretaties. Het volgt hier onder de titel die het destijds had en begint met de vraag wanneer de Oekraïense crisis is begonnen. De vraag verschilt slechts in één opzicht van de,

” Lees verder

%d bloggers liken dit: